Stress och stressrelaterade problem

Minska din stress och dina stressrelaterade problem med Functional Medicine

Upplever du mycket stress i ditt liv? Behöver du hjälp för att hitta balans i livet och en stressfri vardag?

stress och stressrelaterade problem

Stress är en integrerad del av det ”moderna” livet. Stress kan uppstå genom miljö, mental stress eller ha fysiologiska orsaker. Binjurarnas hormoner: kortisol och DHEA är viktiga och gör att kroppen kan anpassa sig till stress. Om kortisol och/eller DHEA blir obalanserad, kan man förlora förmågan att anpassa sig effektivt till stress. Obalanserade kortisol- och DHEA-nivåer kan resultera i olika symtom och kroniska sjukdomar. Obalanserade kortisolnivåer har observerats vid kronisk trötthet, depression, manlig impotens, infertilitet, PMS, klimakteriet och sömnstörningar.

Gör vårt stresstest för att se om du är i riskzonen.

Långtidseffekter av förhöjda kortisolnivåer eller av ett lågt DHEA-kortisolförhållande inkluderar trötthet, irritabilitet, obalanserat blodsocker, viktproblem, försämrat immunförsvar och osteoporos (benskörhet). Låg DHEA har förknippats med försämrat immunförsvar, artrit, osteoporos, sömnlöshet, depression, trötthet och minskad sexlust.

Vi kan hjälpa dig! Vi tar prover och analyserar ev. obalanser i dina stresshormoner, som kan ha oönskade effekter på hälsan. Vi går igenom vad du kan åtgärda för att långsiktigt förbättra dina stressnivåer och din hälsa, med hjälp av kost, kosttillskott och livsstilsförändringar. Vi arbetar med Functional Medicine för att optimera/stärka din långsiktiga hälsa.

Här kan du läsa mer om våra tjänster.

Om du har direkta frågor är det bara att ta kontakt.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Fler nyheter